viernes, 20 de junio de 2008

Crónica del dies de rodatge

Segon dia de rodatge (19-06-08)

Equip de rodatge: Pol, Adrià i Sara
Actors:
Mort................. Jordi Rubio
Hacker............. Silver Chicote

Figurants:

- Sílvia Dotras
- Maria Mota

- Nina Solà
- Octavi Florència
- Raúl Izquierdo
- Miguel Ángel Villarejo



Trobada: (8.30 am)

A les 8,25 em dirigia a l'estació de Sants per trobar-me amb alguns actors. Portava la handy-cam per que l'Adrià em gravés algunes escenes del making-off, la càme
ra Nikon D200 per fer fotografies, les màscares, la roba negra per el actor de la mort, el guió i una pila de coses més. Al arribar a l'estació, perdem un tren per que les màquines de venta de bitllets no els hi agraden les nostres monedes, ni els nostres bitllets... quan per fi aconseguim els bitllets el tren es retarda casi mitja hora. Arribem a Terrasa a a les 10.35. En Jordi (actor de la mort) l'Ana (la maquilladora), en Pol, la Nina i la Maria. De seguida arribem al Plató i li facilito a l'Ana una cadira i una taula per que comenci a maquillar al Jordi, de mentres el Pol comença a organitzar el muntatge.


Maquillatge

L'Ana es l'encarregada del maquillatge de la mort de la màscara vermella. La veritat es que va quedar genial. Está fet amb cotó, latex i sang falsa i recrea una mica
cara del freddy kruguer ( el vaig utilitzar com a referència per que sabés que fer) Aquí teniu unes quantes fotos del procés) Fotografies realitzades per Adrià Pérez.





L'Ana la maquilladora


Aquí ja està casi acabat...

Muntatge

Per que caiguessin tots els actors, vam tenir que muntar una segona croma. Per que no es notes gaire, vam superposar els dos trípodes, un més alt que un altre i vam enganxar les dues cromes amb cinta aïllant:
Muntant el segon croma

La Nina i en Pol posant cinta aillant per juntar les cromes.


Acabant de "decorar" l'escenari.
Assajos

Abans de començar a rodar, vam assajar una mica: Com aniria la gent colcada, a quina direcció cauria la gent... En lo de la direcció, hi ha vaires anècdotes divertides que explicar: El Tavi es va prendre molt en serio lo de caure fent-se el mort, i es va fer bastant mal... la nina casi xoca amb la maria i li va entrar un atac de riure, la maria va emprenyar el sofà, el Miguel Angel va quedar en una posició estranya i forçada a sobre el sofà, el Raúl i la Sílvia quedaven fora de pla... en fi ens ho vam passar molt bé. Per fi, quan ja vam quedar tots ben coordinats i tothom sabia on tenia que caure, i que tenia que fer, vam començar a rodar.

En Tavi i el Miguel Angel molt concentrats, atenent a les explicacions.



Col·locant a la gent en la seva posició


assajant
Llums, càmera, acció!

Comença la gravació, amb el guió tècnic en mà i la càmera, vam gravar tots els plans de les diferents seqüències.

Primerissím primer pla de la mort

Primer Pla dels personatges


Gravant un pla mig


Gravant un travelling cap endarrera.

Escena final

Bueno, això es la crònica amb imatges d'aquell dia de rodatge. Va ser un dia de molts nervis, però gràcies a tots els que em veu ajudar, per la vostra paciència i la vostra col·laboració. En quant estigui la web us aviso a tots.

miércoles, 18 de junio de 2008

Crónica dels dies de rodatge (Primera part)

Dia 1 (17-06-08)

Assistens: Pol, Genís i Sara
Actor:
Hacker....... Silver

El primer dia de rodatge. Comencem fort muntant la croma i després la il·lumianció, al cap d'una hora i mitja ja ho tenim tot llest per començar a rodar. En Joan Guasch
el nostre professor de Post-producció i efectes especials, ens a ajudat en acabar de arrodonir la il·luminació, per que no hi haguessin punts brillants o la forma dels focus a la croma.


Muntant la croma, els focos i els difusors de llum.

Per aquest dia tenia planejat gravar dues seqüències: La primera, en la qual s'estableix la connexió i també gravar la última seqüència, on apareixa el hacker mort dessangrat per hemorragia interna.
La gravació va ser una mica pringada, intenat que la sang falsa no taques la croma. Tant el Silver com jo vem acabar amb les mans tacades de sang.
Aquí us deixo algunes imatges de la gravació (Nota: cap portàtil va pendre mal, ni va quedar tacat de sang)



Gravant la seqüència.





Decorant amb la sang falsa.



Al final va anar tot molt bé, i per sort ens van deixar no desmuntar la croma i la iluminació, així demà no tindriem tanta feina.

martes, 17 de junio de 2008

Preparant l'atrezzo

Ja falta menys per el rodatge. He estat preparant les màscares per a la seqüència del ball. Les dels personatges seran de color negre i anirán tallades, es a dir que serà mitja màscara. La de la Mort, evidentment es de color vermell amb alguns tocs de negre. Aquí us dexio algunes fotos per que veieu el procés Pots d'esprai (un dels negres no anava bé)

Pintant una màscara


Resultats

Potser semblen una mica falses... pero amb el poquisssim pressupost que tinc... es fa el que es pot!

domingo, 15 de junio de 2008

Càsting i proves.

El divendres dia 13 de juny, vaig fer el primer càsting per al personatge de La Mort de la màscara vermella. L'actor que el representarà es diu Jordi Rubio, es un noi que ha treballat a diferents obres de teatre i cinema.

Actor en “Strictu Sensu”, dirigida por Xicu Masó para el Teatro Tantarantana dentrode la XII Mostra de Teatre de BCN. 2007
Actoren la obra “Ei, llibres…!”, dirigida por Txema Segura, espectáculo familiar enel marco del Saló del Llibre de Barcelona 2007

Participaciónen performance de pequeño formato en la calle con la compañía Agua de Grifo(dirección, montaje e interpretación); para Manos Unidas en Horta, Barcelona. 2006
Autorde la obra de teatro Ella, inédita. 2007

Si voleu contactar amb ell el seu mail es:
rjordy@hotmail.com

L'altre actor, el que farà el paper de Hacker Princep Prósper, es diu Silver Chicote i a colaborat amb diferents companyies com PVC, la Fura dels Baus i actualment amb Comediants. El seu mail es: silverchicote@yahoo.es


També vaig provar la croma i la il·luminació. El dia de la gravació, muntaré les dues cromes i evidentment molt més focos. Ja que ha de quedar tot ben iluminat.


Demà tinc un altre càsting i per la tarda aniré al mercat de la boqueria comprar remolatxa amb pols per fer sang falsa. El dimarts comença el rodatge... espero tenir-ho tot llest.

martes, 10 de junio de 2008

Falta menys... i segueixo preparant

Avui he estat parlant amb una de les maquilladores que m'ajudaran, l'Ana i la Sílvia. He estat comentant amb l'Ana com volia fer el maquillatge del personatge de la Mort. Ella m'ha aconsellat sobre algunes tècniques que es podrien fer i la manera més rentable de fer-ho en el poc temps que disposem. Al final hem acordat en el següent material:
- Mascara vermella. (Tinc que anar a comprar-la encara!)
- Pot de Làtex (el compra ella)
- Sang falsa.
Demà a veure si penjo els esboços del maquillatge.
També he enviat un mail als actors que m'ha facilitat Aved .
De moment he quedat amb ells per el dimecres. El lloc del càsting serà al Plató de CITM si no hi ha cap inconvenient. Es el primer casting que faig i per tant tinc que reconeixer que estic una mica perduda... però confio en que tot sortirà bé.
L'Ignacio F. Rodó, director de càsting de Aved, m'ha recomanat que ho gravi i que els hi faci una petita entrevista, i que també interpretin una petita escena del guió. Potser resulta una mica complicat, perque e guió no te text... es molt expressiu. Ja pensaré en algo.
De moment per avui ha sigut això. Demà tinc molta feina que fer... ja seguiré explicant
Adéu!

domingo, 8 de junio de 2008

Red Mask Project

Primer de tot em vull presentar, sóc Sara Calzada i tinc 22 anys (actualment). Ja he cursat el "l'ultim any" (entre cometes perquè segurament no serà l'últim), de Tecnologies Multimèdia. Aquesta carrera s'imparteix al Centre de la Imatge i Tecnologies Multimèdia al Campus Terrassa de la UPC, també conegut com CITM.

Estic realitzant el meu projecte final de carrera, (que tinc que entregar-lo abansde les 13:00 del dia 30 de septembre del 2008). El meu PFC, consisteix en la realització d'un curtmetratge d'uns 6 min. El curt està basat en un conte de Edgar Allan Poe, "La mort de la mascara vermella" .
I ambientat en una distòpia "cyberpunk". La curiositat o el punt diferent del curt, es que els personatges seran reals i el fons serán generats amb 3D. A més a més també inclourà alguns efectes especials.

M'he decidit en realitzar aquest blog per explicar el dia a dia del pfc, el rodatge, la preparació... malgrat que ja porto temps treballant. Això que de mica en mica podreu veure com es desenvolupa, els problemes, les anècdotes... espero que us agradi.
Desitgeu-me molta sort!!!