lunes, 28 de julio de 2008

Varies Coses

Actualització - Noticies. Nova incorporació

Pol Solà Carbonell, s'ha unit al PFC "Creació i producció d'un curtmetratge amb efectes especials" més conegut com Red-Mask Project. Ja va colaborar en la gravació i després de parlar amb ell va acceptar. Però no penseu que tindrem menys feina, només per ser dues persones, al contrari, aquesta incorporació suposa un perfeccionament i major desenvolupament de tots els contiguts del PFC. Benvingut Pol (malgrat que ja portes dos messos treballant en això)
Offline en marxa

La primera versió del curtmetratge (sense so ni efectes) ja està muntada. A partir de aquí començarem a integrar els gràfics 3D que ja estem realitzant. L'Ana ja va fer les correccions pertinets, i ja estem treballan en elles. Aviat podrem ensenyar una segona versió.


Red-Mask project censurat

Desde les terres alemanes, en Pol va voler entrar al blog i es va trobar amb la següent sorpresa:




No es podia entrar per que consideraven que era una web amb contingut pornogràfic.
¿?¿?¿? Incomprensible, quan vaig fer la configuració del blog, no vaig posar res de continguts per adults o la edat adecuada per visitar el blog... en fi, anècdotes que passen.


Feia temps que no actualitzaba, però entre que el Pol va marxar a Alemania i estem de vacances, fa una mica de mandra. El curtmetratge va agafant forma. A la vegada estem treballant en tota la documentació addiconal que l'acompanyarà. En aquest blog volem resaltar el sigificat i la ideologia del nostre curtmetratge:

Manifest

Per a fer aquest curt, abans de res, ens vem preguntar: Que significa “Cyberpunk”?

El primer cop que va aparèixer la paraula cyberpunk va ser en una historia curta escrita per Bruce Bethke. El titol de la historia era “Cyberpunk” i es va publicar en una revista de histories de ciencia ficció l’any 1983.
La paraula cyberpunk ve de la juxtaposició de dos termes “cybernetic” i “punk”. El origen de “cyber” ve de la paraula grega “kubernetes” que significa pilotar o dirigir.
El context de la paraula ve per una part de la cibernètica, que es la ciencia que estudia el control i la comunicació de les màquines amb els humans i animals. També es pot referir a màquines que simulen el comportament humà “cyborgs” o tot lo referent a la comunicació mitjançant màquines i/o ordinadors.
Per altra banda “punk”, es un moviment que va surgir als 70 i prinicpis dels 80. Eran joves anarquistas, un rebel antisocial. A nivell literari el punk es refereix a un “contra-cultura”, amb una activitat principalment criminal.
La paraula “Punk” significa “putrefacte” “ferralla” de la societat. A partir d’aquest concepte, hem desenvolupat la temàtica, estètica i ideología del curtmetratge. Per que? Malgrat que l’epoca daurada del cyberpunk va ser a finals dels 80 i principis dels 90. Tot allò que s’escribia o s’imaginava com seria al segle XXI, en l’actualitat d’una manera o altre s’ha acabat realitzant. Segones realitats com Second Life, World of Warcraft i altres jocs amb linia, plantejen una realitat cibernética, capaç de sobrepasar-se a la vida real. Considerem per tant, el nou naixement del cyberpunk plantejat a la realitat actual on la Internet pot ser una arma de doble fil. Una societat còmode on les maquines i la robòtica ens diuen per on podem anar, ens permeten organitzar-nos la vida, estar en contacte amb casi tothom en qualsevol moment. Pero aixo ens crea una dependencia que arribat un punt no sabrem viure sense elles. I ens hem de plantejar fins a quin punt hem de deixar que intervinguin i quin us en fem. Cal destacar que els avenços tecnologics no s’han fet servir sempre correctament, les armes mes mortiferes son sempre les mes altament tecnologiques, unides a les armes biològiques. Tema que tambè plantejem en el nostre curtmetratge en forma de virus cybernetic personificat en “La Mort de la Màscara Vermella”, personatge que apareix en el conte amb el mateix nom d’Edgar Allan Poe.

Amb aquest curtmetratge com dues realitats (real i virtual) poden arribar-se a juntar. Això no deixa de ser una simple representació poètica d’aquest plantejament, pero que en la realitat, ha donat lloc a diverses enfermetats mentals.



Fins aquí, la nova actualització. Ja anirem informant de les novetats i anècdotes que ens passin. Comenteu!!



P.D: Ahir vaig menjar un gelat!









No hay comentarios: